L
Mikael Kindbom

Mikael Kindbom

Write on tisdag, 12 december 2017

Antalet lägenheter i flerbostadshus som byggts med stomme av trä ökade med 55 procent under 2016 jämfört med året innan, vilket motsvarar en andel på drygt tio procent av det totala flerbostadshusbyggandet. Det visar färsk statistik från Trä- och Möbelföretagen, TMF.

Write on fredag, 08 december 2017

Vid årets Trämarknad den 23 november dubbades Ulf ´S. Gustafsson, vd för Byggmaterialhandlarna, till 2017 års riddare av Trämarknadsorden.
– Jag är väldigt hedrad, stolt och rörd över utmärkelsen, säger Ulf S. Gustafsson.

Write on måndag, 04 december 2017

Fredells har länge erbjudit hemleverans från varuhuset i Sickla och sedan i maj och tagit steget längre och erbjuder varorna innanför dörren när kunden inte är hemma.

Write on fredag, 01 december 2017

På torsdagen och fredagen arrangerades XL-Byggs leverantörsmässa i Upplands Väsby. Järn Bygg Färg intervjuade leverantörer, delägare och kedjans vd i webb-tv som ni kan se nedan.

Write on fredag, 01 december 2017

32 utställare drillade 450 besökare från XL-Bygganläggningar över hela Sverige på torsdagen och fredagen i en speeddating på Scandic Infracity i Upplands Väsby.

- Jag är själv verktygsfetischist så jag tycker det har varit otroligt kul att få titta på alla maskiner, säger XL-Byggs vd Karin Eriksson som var på sin första leverantörmässa där Årets leverantör och Årets delägare var lika överraskade.

Write on torsdag, 30 november 2017

Teorin att brotten skulle ha uppstått på grund av de spänningar som erhålles när trä blir fuktigt och sväller är helt orealistisk. Det säger metallexperten docent Olle Grinder till JBF med anledning av våra artiklar om att ett stort antal skruvar för trätrall har gått sönder efter montage.

Write on onsdag, 29 november 2017

2 700 utställare från över 50 länder. En 235 meter lång gata med gör det själv-produkter. Järnvarumässan i Köln i mars nästa år lockar förstås med sitt stora format men också med den digitala revolutionen där bland andra Amazon Business kommer att uppträda som utställare.  Och svenska Hultafors gör comeback på stor monteryta.

Write on torsdag, 30 november 2017

Monica Björk har rekryterats som ny vd för Byggmaterialhandlarna. Hon kommer närmast från en tjänst på WSP Sverige och har tidigare bland annat varit vd för Byggmaterialindustrierna.

Write on onsdag, 29 november 2017

I januari invigs Bauhaus e-handelslager och distributionstjänst i Göteborgsregionen. Den nya logistiksatsningen kommer ersätta de tidigare externa leverantörerna och möjliggör för effektivare, snabbare och mer flexibla leveranser av webbeställningar, direkt hem till kund.

Write on tisdag, 28 november 2017

En kund har nyligen fått sin altan repararerad av Essve efter skruv-haveri. Men trots att Essve skrotat rekommendationen om maxstorlek på altaner förlorade en annan kund i Allmänna reklamationsnämnden med hänvisning till just denna rekommendation.  Essve har också fortsatt rekommendera tak för sina trallskruvar.

Senaste numret av JBF

JBF 12 omslag Korr 2 page 001

Bygg- och järnindex

Juristen reflekterar

Nyheter från leverantörerna