L

Ejot återkallade skruvar

En rostskyddsbehandlad träskruv från Ejot återkallades från återförsäljarna och säljstoppades i slutet av augusti.  Företaget agerade snabbt för att minimera alla risker.

- Eftersom detta är en skruv som är avsedd för utomhusbruk och är utsatt ville vi inte ta några risker, säger Pär Andersson, försäljningschef på Ejot.

Det är alltså inte bara Essve som har bekymmer med sina träskruvar. Men i det här fallet handlade det inte om skruvbrott utan om att skruvarna som är rostskyddsbehandlade började rosta. Ett antal reklamationer kom inom en kort tidsperiod till byggmaterialhandeln och Ejot agerade blixtsnabbt. På bara en dryg vecka hade företaget hunnit analysera problemet, besluta om säljstopp, återkalla de produkter som sålts, låtit det svenska företag som sköter om rostbehandlingen analysera felet och styrt om produktionen.

- Vi kunde snabbt göra om processen och få fram nya fungerande produkter, berättar Pär Andersson.

Problemen ökar med rostskydd

Pär Andersson som varit med länge i branschen ser att användarnas attityder förändrats mot att tidigare helt ha använt rostfria skruvar vid utomhusarbete till att köpa billigare rostskyddsbehandlade varianter.  Därmed ökar risken för problem i träkonstruktioner.

- Kunderna har de senaste åren fått större tillgång till stålskruv med mer eller mindre avancerad ytbehandling och det är viktigt att de vet i vilka applikationer de ska använda vilken typ av skruv. Ibland kan priset påverka att fel kvalitet används

 

Mikael Kindbom
Publicerad: torsdag, 05 oktober 2017 11:23 Uppdaterad: torsdag, 05 oktober 2017 11:25