Beijer vill dominera byggvaruhandeln

Beijer Byggmaterial förvärvar bygghandelskedjorna AB Karl Ekesiöö Bygghandel och PoG Bygghandel och stärker därigenom sin position ytterligare inom proffssegmentet i Stockholm och södra Sverige.

Genom förvärven av de båda anrika familjeföretagen får Beijer åtta nya filialer inklusive ett logistikcenter. Som en följd av företagsköpen ökar Beijer Byggmaterial AB sin omsättning till över 7,5 miljarder kronor.

Efter förvärven av AB Karl Ekesiöö Bygghandels två varuhus i Bromma och Gnesta samt PoG Bygghandels sex byggvaruhus i Helsingborg, Hörby, Sjöbo, Tomelilla och Södra Sandby och det 38 000 kvadratmeter stora logistikcentret i Södra Sandby har Beijer Byggmaterial 82 filialer från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

De före detta ägarna till Ekesiöö och PoG kommer att som anställda fortsätta driva verksamheterna.

- Vi är otroligt glada att få in dessa två fina verksamheter och nya kollegor som en del av Beijerfamiljen. Förvärven ger oss ytterligare möjligheter att växa organiskt på en ännu större bas. Vi ser att de två nya verksamheternas inriktning på proffskunder och medarbetarnas höga kompetens ligger helt i linje med Beijers strategi. Vi har tagit marknadsandelar i Sverige 24 månader i rad, det tycker vi är bevis på att vi gör rätt saker, säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial AB i ett presmeddelande.

För att affärerna ska kunna genomföras inväntas godkännande från relevanta myndigheter.

Per Gidlund E-mail:
Publicerad 2019-07-01 11:22:52

Länk till nyhetsarkivet