Fler Bolisthandlare till Woody

De anrika och prisnominerade byggvaruhandlarna Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp gillar inte XL-Byggs förvärv av Bolist och lämnar kedjan. I stället kommer de att bli nya delägare i Woody Bygghandel från och med 1 september.

Lokalföreningen i Brösarp och JHL i Tommarp drivs som ekonomiska föreningar och de båda föreningarna blev nominerade till Årets Bolist-butik 2019.

Lokalföreningen Brösarp grundades 1936 och omsätter totalt 110 miljoner kronor, varav 80 miljoner kronor härrör från bygghandel.

– Eftersom vi servar företagare såväl inom bygg- och entreprenadverksamhet, lantbruk samt kvalitetsmedvetna privatkonsumenter är det jätteviktigt för oss att kunna påverka och styra sortiments-mixen utifrån just vår lokala marknad, säger Reine Landin, vd för Lokalföreningen Brösarp.

JHL, Järrestads Härads Lantmannaförening i Tommarp, grundades 1903. Föreningens bygg- och butiksdel står för mer än hälften av den totala omsättningen på cirka 200 miljoner kronor.

– För oss är det viktigt att tillhöra en frihandelskedja. Detta för att kunna sätta vår egen prägel på sortimentet och därigenom möta alla våra kunders behov, krav och önskemål, säger JHLs vd Ola Cristiansson.

Per Gidlund E-mail:pergid@gmail.com
Publicerad 2020-05-18 12:30:05

Länk till nyhetsarkivet