L

Ingen omskyltning när Fresks tar över i Stockholmsområdet

När Färingsö Trä i Ekerö kommun utanför Stockholm går över till XL-Bygg-kedjan den första maj blir det ingen omskyltning.
- Färingsö Trä har funnits där så många år och arbetat in ett fint varumärke. Då vill vi att kunderna ska känna igen sig, säger Leif Lindholm, vd för Fresks Group AB.

Det slog ner som en bomb för några veckor sedan att Fresks bryter sig in i Stockholmsområdet genom att förvärva Färingsö Trä i Ekerö kommun.  Denna bygghandel som startade som filial till Bromma Trä strax efter andra världskriget tillhör Woody. När JBF intervjuade Leif Lindholm ville han inte avslöja hur det skulle bli med kedjetillhörigheten framöver.

Men kort efteråt kom beskedet – Färingsö Trä skulle övergå till XL-Bygg i likhet med övriga anläggningar i Fresks Group.

Hur skulle detta då märkas för kunderna? Inte ett dugg visar det sig nu. I alla fall inte när man passerar anläggningen eller ställer sig framför entrén.  Några XL-Bygg-skyltar eller Fresks-loggor blir det inte.

  • Det har vi inte på Gärdin & Persson heller. Vi vill att kunderna ska känna trygghet när de kommer dit istället för att vi roddar runt och ändrar en massa, förklarar Leif Lindholm.

Administrativt kommer det förstås att märkas genom att genomfaktureringen kommer ske genom XL-Byggkedjan.  Men kunderna kommer alltså inte märka så mycket. Leif Lindholm konstaterar att Fresks är mer flexibla i det här avseendet än många andra i branschen. Men det är inte bara kunderna som gläds över att man värnar gamla varumärken.

  • Jag tror det lockar entreprenörerna att de får känna stolthet över att deras varumärke lever vidare.
Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-02-08 10:35:23

Länk till nyhetsarkivet