L

Hornbach låter kunder bygga designstol

Ett unikt samarbete mellan Hornbach byggmarknad och den danske designern Sigurd Larsen inleddes i januari. Uppdraget: Att formge möbler som alla ska kunna bygga. Först ut lanseras en stilfull designstol i klassisk loungeutförande - och kunden bygger den själv.

Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach, berättar att projektet tog sin början när de bad danske designern Sigurd Larsen att formge möbler för Hornbachs räkning. Möblerna skulle vara tidlösa, starka i sin design och väcka lusten att själv skapa och bidra till sitt hem.

Processen har varit omfattande och Larsens möte med byggvaruhuset blev givande för båda parter:

- Vi på Hornbach har alltid drivits av passion, vi vill underlätta för människor att skapa saker till sina hem. Genom KONSTHANTVERK kom Larsen att förändra vår egen syn på våra produkter. Han fann att det dolde sig mer än deras ursprungliga funktion och syfte och bevisade samtidigt att man kan skapa stilfulla möbler med material från ett byggvaruhus, säger marknadschef Andreas Larsson.


- Jag har alltid velat skapa möbler man vill behålla så länge som möjligt. Jag har därför lagt stor vikt vid att välja material som blir vackrare med tiden. Och eftersom människan själv byggt stolen efter mina anvisningar skapas ett nära förhållande mellan material och människa, berättar Sigurd Larsen.

Den danska arkitekten och möbeldesignern Sigurd Larsen bor och arbetar i Berlin. Efter examen vid School of Architecture der Royal Academy of Fine Arts i Köpenhamn och olika uppdrag på kända arkitektfirmor grundade han sitt kontor i Berlin 2009. Hans verk kan ses i städer som Berlin, Helsingfors, Hongkong, Köpenhamn, New York, Tokyo, Seoul och Shanghai. 

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-02-08 10:53:57

Länk till nyhetsarkivet