L

Byggmax öppnar 20 butiker i år - Malung först ut


Skånska Byggvaror sparar in för att öka lönsamheten och Byggmaxkoncernen, där Skånska Byggvaror ingår. Men Byggmax ska dubbla etableringen av nya anläggningar.

Hittills har e-handelsförsäljning varit den vitigaste byggstenen i koncernens recept för en lönsam utveckling, men nu satsar Byggmax på den traditionella handeln. Företaget tänker nämligen öppna 20 fysiska butiker under 2018. Det är mer än dubbelt så många nyöppningar som under 2017, då totalt nio butiker slog upp porten.

- Det känns jätteroligt att vi ska etablera oss på så många nya orter, där vi kan göra många kunder glada och där vi dessutom kan erbjuda många nya arbetstillfällen, säger Mattias Ankarberg, vd Byggmax Group, i ett pressmeddelande.

Årets 20 butiksöppningar ska ske i Sverige, Norge och Finland. Bland annat är Sollefteå och Hällefors aktuella för nya butiker. Och i veckan kom nyheten om att man startar i Malung. Butiken ska öppna under sommaren 2018. Det blir byggvaruhusets sjätte anläggning i Dalarna, där man sedan tidigare finns i Borlänge, Falun, Mora, Smedjebacken och Avesta. Läget är attraktivt vid norra infarten mot Sälen. 

Byggmax har tidigare aviserat butiksöppningar i Tranås, Ljusdal, Vallentuna och Oskarshamn i Sverige, samt i Riihimäki i Finland.

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-02-08 12:08:08

Länk till nyhetsarkivet