L

Hans-Anders hjälper barnfamilj med läckande hus

Här får småbarnsmamman hjälp av Hans-Anders och andra sponsorer Här får småbarnsmamman hjälp av Hans-Anders och andra sponsorer

 

XL-Bygg Hans-Anders i Ystad har tillsammans med andra företag gått in och hjälpt en mamma och två pojkar i Ystad som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år.
- Det är bra både för hjärtat och vårt varumärke, säger säljaren Andréas Wetterberg.

”En mamma i Ystad behöver ett julmirakel. En bit från Ystad bor en mamma och två pojkar som levt utan värme, varmvatten och med läckande tak i fem år.”

Två veckor före jul lade organisationen Giving people ut denna text på Facebook. Madeleine och Daniel Pinjegård som driver takföretaget Rooftech i Skivarp såg inlägget.

- Vi bestämde oss för att besöka mamman men när vi kom dit såg vi att det fanns betydligt mer än ett tak att laga. Råsponten var genomrutten och det var fukt och mögel på övervåningen bland annat, berättar Daniel Pinjegård.

Takföretagarna beslutade sig för att göra en insamling och ta itu med det akuta direkt.

Naturlig kontakt

En naturlig kontakt blev XL-Bygg Hans-Anders i Ystad där Rooftech är kund. Säljaren Andréas Wetterberg tände direkt på idén och kontaktade leverantörerna Moelven och Knauf och tillsammans skänkte de material för tiotusentals kronor till renoveringen.- Vi kan alla hamna i samma situation som småbarnsmamman och då är det naturligt att hjälpas åt, menar Andréas Wetterberg.

På en Facebook-sida som paret Pinjegård skapat enbart för denna insamling hör flera lokala företag av sig och erbjuder hjälp hela tiden.  Och sponsorerna nämns för alla som följer gruppen.  ”XL-BYGG Hans Anders har varit en riktig klippa i arbetet! Utan dom hade vi aldrig lyckats! Stort stort tack till er! Ni är guld värda” skriver initiativtagarna på Facebook.

Mamman tackar också alla som ställt upp: ”Det är verkligen helt, helt fantastiskt att en massa människor som inte känner oss eller vet vilka vi är, är villiga att ställa upp och hjälpa till. De är änglar i vardagen och jag kommer aldrig kunna tacka alla tillräckligt” skriver hon.

Andréas Wetterberg säger att man tidigare medverkat i utåtriktade projekt som exempelvis Arga Snickaren men inte den här typen av mer anonyma satsningar. Men det ger återbäring.

- Det känns bra för oss anställda också att vara med i ett sådant här projekt och följa hur det går.

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-02-08 15:47:02

Länk till nyhetsarkivet