L

Woody satsar i Ö-vik

Woody Bygghandel tillsammans med Husum Snickeri AB har beslutat om en nyetablering i Örnsköldsvik. Woody, som tillhör en av de största bygghandelskedjorna i Sverige, kommer nu tillsammans med Husum Snickeri att sikta på att ta en väsentlig del av marknaden i Örnsköldsvik med omnejd.

Woody har en offensiv plan som bland annat innebär nyetableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Samarbetet med Husum Snickeri är mycket positivt och etableringen i Örnsköldsvik är strategiskt viktig för bägge företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch i Sverige, säger Fredrik Johanson, vd för Woody Bygghandel.

- Vi är mycket stolta att få presentera denna nyhet och ser stora möjligheter att med hjälp av Woody kedjan nu vända oss mot proffsbyggare i regionen, säger Ulf Gustafsson ägare till Husum Snickeri.

 

Den nya etableringen i Örnsköldsvik kommer att ges namnet Woody Bygghandel och det är årets andra för Woody som tidigare i år även öppnat i Tingsryd.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

I dagsläget bedriver Husum snickeri två verksamheter i Trähuset i Järved, försäljning av byggmaterial och även tillverkning av träemballage. Den senare verksamheten kommer inom kort flyttas till Husum, både på grund av ökad produktion och att det behövs mer plats för bygghandeln när sortimentet av byggmaterial utökas.

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-03-09 14:17:57

Länk till nyhetsarkivet