L

Ekesiöö förvärvar XL-byggare

Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet uppges vara en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

- Vi vill att Ekesiöö ska finnas i ytterligare 100 år och då behöver vi förstärka vår position på marknaden både genom organisk tillväxt samt via förvärv. Bengtås är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Det känns oerhört bra att få ett tillskott i form av ett fint och välskött bolag med hjärtat på rätta stället”, säger Stefan Ekesiöö, vd Ekesiöö.

Bengtås Trä & Byggmaterial har funnits sedan 1983 omsätter cirka 36 miljoner med nio anställda. Från och med 30 april tar Ekesiöö över rörelsen och fastigheten. Bengtås ägs idag av Krister Olsson byggvaror AB. Tidigare ägare, Andreas Olsson, kommer fortsätta var verksam i bolaget. Bengtås Trä & Byggmaterial kommer, i samband med tillträdet, byta namn till Ekesiöö Gnesta och skifta från XL-Bygg till Woody.

Ekesiöö befinner sig parallellt med förvärvet i en intensiv tillväxtfas med etableringen av en ny, större och modernare bygghandel i Bromma på Bällstavägen.

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-04-24 17:09:34

Länk till nyhetsarkivet

Senaste numret av JBF

Mest läst

Nyheter från leverantörerna