L

Beijer tar över Byggvaruhuset i Trelleborg

Beijer Byggmaterials vd Geir Thomas Fossum och regionchef Melker Nilsson tillsammans med de nuvarande ägarna Dick Max-Hansen, Pia Max-Hansen och Jan Andersson. Beijer Byggmaterials vd Geir Thomas Fossum och regionchef Melker Nilsson tillsammans med de nuvarande ägarna Dick Max-Hansen, Pia Max-Hansen och Jan Andersson.

Beijer Byggmaterial fortsätter att expandera och har gjort klart med förvärv av Byggvaruhuset i Trelleborg AB som i nuläget är medlem i Woody Bygghandel.

I och med förvärvet växer Beijer Byggmaterial till 69 byggvaruhus i Sverige och den nya anläggningen blir nu den sydligaste.

 - Vi har länge tittat på anläggningar i området och haft en längre dialog med de berörda ägarna. Nu kändes det som rätt tillfälle för båda parter. Den nya anläggningen kompletterar vårt befintliga nätverk i regionen som har en stor och stark tillväxt. Dessutom har anläggningen en inriktning mot proffskunder vilket stämmer mycket bra in i Beijers strategi, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial.

Woody i Trelleborg är ett familjeägt företag som drivits framgångsrikt sedan 1990. Företaget består av en bygghandel med ett distributionscenter i Trelleborg, samt ett dotterbolag med tillverkning av takstolar och väggelement. Den totala omsättningen uppgår till 118 miljoner kronor. Totalt finns ett 30-tal anställda.

Den nuvarande organisationen är planerad att vara intakt där sonen i företaget kommer fortsätta att driva den befintliga anläggningen.

- Vi är mycket nöjda med att få Beijer Byggmaterial som nya ägare. Det möjliggör att ta ytterligare steg och marknadsandelar i vårt område, säger Dick Max-Hansen, filialchef och delägare i Woody Trelleborg.

 

Mikael Kindbom E-mail:
Publicerad 2018-06-03 17:39:11

Länk till nyhetsarkivet