L

Sundsvalls Byggmaterial nådde 56 miljoner i omsättning 2,5 år efter starten

Sundsvalls Byggmaterial AB slog upp portarna för 2,5 år sedan. Planen var att inom fem år nå en omsättning på 55 miljoner kronor. 2017 var omsättningen 44,5 miljoner kronor och I fjol nådde den 56 miljoner. Nu är de sju anställda, varav sex kommer från Beijer.

- Vi startade i rätt tid och i år kommer nog omsättningen bli ungefär lika. Det byggs lite mindre nu i Sundsvallsområdet, säger Tomas Herkules, vd på Sundsvalls Byggmaterial.

När han och de två andra delägarna Peter Norén och Sara Wahlberg lämnade Beijer för att prova vingarna hade de koll på läget. Byggandet hade tagit fart i Sundsvallsområdet och prognosen var att konjunkturen skulle hålla i sig minst i fem år till.

- Både jag och Peter har jobbat i över 35 år i bygghandeln och Sara har varit verksam i 20 år, så vi vet vad som krävs. Men om vi inte hade fått tag i dessa lokaler, då hade det nog inte blivit av, säger Tomas.

Byggt lokalerna själva

Sundsvalls Byggmaterial har byggt sin anläggningen i Sundsvalls Träs gamla lokaler som brann i mitten på 1990-talet. Lokalerna stod tomma i många år. Och det hade Sundsvalls Byggmaterials delägare koll på och när de bestämde sig för att gå från idé till handling gick de till banken som gav klartecken till en anläggning på cirka 4000 kvadratmeter, varav 2000 kvadratmeter lagerhall, 800 kvadratmeter butik och 800 kvadratmeter kontor och andra utrymmen.

Tomas Herkules berättar att de har byggt anläggningen utifrån deras erfarenheter av vad som krävs, att det ska gå snabbt att lasta och snabbt att komma ut.

Läs hela reportaget i nästa nummer av JBF.

Per Gidlund E-mail:
Publicerad 2018-08-26 18:35:49

Länk till nyhetsarkivet