Ledare: Ett underbart och omväxlande jobb!

Jag har nyligen fått förtroendet att bli vald till styrelseordförande för Bygg- och Järnhandlarförbundet. Dessutom en rekordung sådan om man citerar redaktören från förra numret i den här tidningen. Även om min ålder på 42 år kan tyckas blygsam för innehavaren av denna ordförande post, så har jag ändå hunnit med att verka 24 år i den här härliga branschen. För visst är det en fantastisk bransch att jobba i?

 

Precis som många med mig, har jag fått prova på och arbetat med en mängd olika uppgifter inom det här yrket. Jag har jobbat som lagerarbetare, truckchaufför och flera år som lastbilschaufför. Jag har varit butikssäljare, innesäljare och agerat utesäljare och skrivit avtal, hanterat order och offerter med både stora och små byggföretag samt privatpersoner. Jag har skrivit fakturor på skrivmaskin och bokfört våra affärshändelser både genom att fylla i debet och kredit kolumner manuellt i dagbok (rekordung?) och i ett modernt ekonomiprogram med automatchade fakturor. Jag har infört och bytt affärssystem två gånger och allt spännande arbete som det medför. Jag har varit med och byggt, flyttat och köpt ett flertal brädgårdar. Jag har också varit brädgårdschef, butikschef, platschef, VD och arbetat i många olika styrelser. Idag är min roll inköp- och marknadschef samtidigt som jag under halva min arbetstid är säljare i butiken och ute på brädgården.

Även om jag självklart förstår att den variation jag själv har upplevt inom branschen är lite extra, så vet jag att många av er andra, som läser detta, också har eller har haft ett mycket omväxlande yrke. Och om ni inte har fått uppleva det ännu, så finns möjligheterna där och väntar på er. Att arbeta i bygg- och järnhandeln kan varamycket utvecklande samt omväxlande och karriärmöjligheterna är många och stora. Dessutom, vilket gör jobbet ännu roligare och attraktivare, så finns det massor av trevliga, genuina och intressanta människor i branschen bland medarbetare, kollegor (konkurrenter) och leverantörer.

Jag hoppas och tror, att jag genom min kärlek till mitt yrke och min bransch, i min roll som förbundets ordförande kan medverka till att ännu fler upptäcker och fortsatt upplever den stora tjusningen med att verka i den fantastiska bygg- och järnhandeln.

Vi ses!

 

 

 

 

Johan Rosendahl E-mail:johan.rosendahl@xlbyggpartner.se
Publicerad 2015-05-20 08:07:00

Sök här!

Senaste numret av JBF

Gratis nyhetsbrev varannan vecka.

Registrera dig här

Utkommer helgfria måndagar, utom i juli.
Din adress används endast för e-post från Järn Bygg Färg.
Du kan avbryta prenumerationen när du vill.