Ledare – Fortsatt uppgång i försäljningen

Det är trevligt att jobba som branschdirektör i tider med så positiv försäljningsutveckling som nu! Många befarade nedgång i försäljningen p.g.a. sänkt ROT-avdrag men någon sådan effekt har vi inte sätt än. Jag anser dock att det är alldeles för tidigt att dra några defi nitiva slutsatser så här tidigt på året.

I den statistik som Skatteverket presenterar för ROT och RUT kan vi se att januari och februari i år har ungefär lika många ROT-avdrag och ROT-jobb som förra året. Däremot har beloppet i kronor för februari minskat nästan till hälften jämfört med både 2015 och 2014. Vi fortsätter följa utvecklingen men behöver längre period för att dra slutsatser.

Branschen visar framfötterna

Handelns stora galaföreställning är Retail Awards. Här har vår bransch hittills lyst med sin frånvaro gällande nomineringar till de olika kategorierna. Därför extra trevligt att vi i år finns representerade i; Årets totala köpupplevelse, Årets logistiklösning samt Årets ledare. Särskilt kul att vår egen styrelseordförande Johan Rosendahl, XL-BYGGPARTNER AB, är en av finalisterna till årets ledare. Bara att bli nominerad är stort. Att dessutom gå till final är ännu större. Nu håller vi tummarna för branschens finalister den 16 maj.

Årsmötet som webbmöte

För första gången genomförde vi vårt årsmöte som ett webbmöte. På det sättet vill vi dels markera att vi arbetar med moderna hjälpmedel i vår dialog med medlemmarna men samtidigt vill vi också göra det enklare för medlemmar och andra intresserade att delta. Den enkät vi genomfört efter mötet innehåller enbart positiva svar. Alla vill att vi fortsätter på den inslagna linjen. En tanke är att vi skall kunna genomföra viktiga informationsinsatser via webbmöten. På så sätt kan vi nå många i vårt avlånga land, vilka då inte behöver dyra och tidskrävande resor för att delta.

Ny styrelse

På årsmötet valdes följande styrelse:  Ordförande Johan Rosendahl, XLBYGGPARTNER - Vice ordförande Tomas Fritzon, Bolist, Ledamöter: Carl-Tore Bengtsson, Derome Byggvaror – Magnus Detterholm Optimera Svenska – Urban Johansson, Bygma Gruppen – Bert Larsson, Byggtrygg – Pierre Nyström, Beijer Byggmaterial – Peder Strömqvist, Woody Bygghandel – Johan Wiklund, K-Rauta.

I skrivande stund har det precis varit påsk. Det har blivit ljusare ute och något mildare också. Vi närmar oss nu med stormsteg branschens högsäsong som jag hoppas vi kan möta med fortsatta försäljningsframgångar och med framgångsrika avtalsförhandlingar utan strejkhot!

Med branschhälsningar

Ulf S. Gustafsson

VD, Byggmaterialhandlarna

 

 

Mikael Kindbom E-mail:mikael.kindbom@vtf.se
Publicerad 2016-04-20 08:35:00

Sök här!

Senaste numret av JBF

Gratis nyhetsbrev varannan vecka.

Registrera dig här

Utkommer helgfria måndagar, utom i juli.
Din adress används endast för e-post från Järn Bygg Färg.
Du kan avbryta prenumerationen när du vill.