Ledare - Fullt drag i branschen

När försäljningssiffrorna för mars presenterades, trodde jag att vi kanske nått en gräns för de senaste årens fantastiska tillväxt. Men inte då! Med april månads siffror i handen och viss insikt i försäljningsutvecklingen under maj, så är det bara att konstatera att ”det går bra nu!”

April resulterade i 9,3% i tillväxt och ackumulerat för året hittills ligger vi på fina 8,1% som nästan är i nivå med förra årets januari – april (8,5%). I denna försäljningsuppgång hoppas jag också att branschen kunnat höja sina marginaler, så boksluten framåt blir lite roligare att läsa. Det förtjänar ni!

Vi vill öka attraktiviteten för branschen

Vi har bildat ett Attraktivitetsråd i förbundet. Här har vi samlat en grupp av intresserade byggmaterialhandlare och medarbetare, för att vi tillsammans skall sätta en agenda för hur vi skall arbeta för att öka attraktiviteten för branschen.

På senare år har vi fått mer uppmärksamhet från media tack vare vårt Bygg & Järnindex, som vi numera levererar varje månad. Som jag också berättat om tidigare har vi ökat vår närvaro på den politiska arenan, för att även den vägen påverka branschen positivt. I sommar kommer vi att delta i Almedalen. Denna gång mest för att se och lära men en hel del spännande möten är inbokade. Men det behövs så mycket mer!

Vår nya hemsida är plattformen för vår kommunikation utåt. Vi har också aktiverat oss i sociala medier (men mycket återstår) och genom attraktivitetsrådet vill vi försöka hitta lämpliga kanaler och former för att nå ut. Och då inte bara i syfte att rekrytera nya medarbetare. Nej vi vill även kunna nå våra egna medarbetare, branschen i övrigt, övrig handel, olika samhällsfunktioner (t.ex. skolväsendet) med flera. Så det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma.

Nu lyfter vi hela branschen

Ja så är rubriken i vår inbjudan till årets stora branscharrangemang, Byggmaterialdagarna den 8-9/9 på Infra City i Upplands- Väsby (Stockholm). Med tanke på våra ambitioner att öka attraktiviteten för vår fina bransch, tror jag just ett sådant här arrangemang är av stor vikt. Här samlas kollegor från de olika kedjorna tillsammans med leverantörer, konsulter verksamma i branschen, samarbetsorganisationer m.fl . När detta skrivs har vi 138 deltagare vilket är bra. Men vi kan ta emot många fler, så sök upp hemsidan för mötet www.byggmaterialdagarna.se och läs om arrangemanget och anmäl dig och dina kollegor.

Avslutningsvis passar jag på att önska en riktigt skön sommar med bra försäljningssiffror men också tid för avkoppling i ett sommarskönt Sverige.

 

 

 

Ulf S. Gustafsson, vd för Byggmaterialhandlarna E-mail:ulf.gustafsson@byggjarnhandlarna.se
Publicerad 2016-07-18 11:04:26

Sök här!

Senaste numret av JBF

Gratis nyhetsbrev varannan vecka.

Registrera dig här

Utkommer helgfria måndagar, utom i juli.
Din adress används endast för e-post från Järn Bygg Färg.
Du kan avbryta prenumerationen när du vill.