Ledare - Full fart på konsolideringen

Oj, vad det händer saker i branschen. Jag som tidigare tyckt att det rör sig väldigt långsamt avseende konsolideringen i branschen får nu uppleva en otrolig utveckling. Det har köpts en hel del på senare tid och det är frivillig kedjornas medlemmar/ delägare som köps upp av kapitalkedjorna. Samtidigt med detta så har det också skett öppning av både nybyggd anläggning och tidigare stängd. Parallellt så har det också rört sig på VD-posterna i branschen och som en blixt från klar himmel kom beskedet om att Beijer Byggmaterial är till salu. Under mina 10 år på den här posten har jag aldrig upplevt en så händelserik period. Försäljningen utvecklas positivt!

Vi verkar i en framgångsrik bransch. Vi slår försäljningsrekord på löpande band. Första kvartalet 2017 utgör inget undantag, tvärtom och under mars nådde vi tvåsiffrig försäljningsuppgång. Intressant också att konstatera att ROT-siffrorna från Skatteverket visar på en uppgång i mars i år jämfört med förra året. På annan plats i tidningen kan du ta del av en fylligare rapport om vårt Bygg & Järnindex.

 

Byggmaterialdagarna 2017

Förra årets succédebut med Byggmaterialdagarna upprepar vi naturligtvis även i år. Behovet av kunskap, samsyn och ett pålitligt nätverk är nämligen ett måste för att ta sig an de utmaningar som de nya tiderna för med sig. Läs mer på www.byggmaterialdagarna.se där du kan följa vårt programinnehålls utveckling. Redan nu är flera spännande föreläsare inbokade och fler är på gång. Hoppas vi får se också dig den 7-8/9 på Infra City i Upplands Väsby. Förra året samlade vi 200 personer. Hoppas du är en av de som kommer i år.

Almedalen

Förra året debuterade vi som branschorganisation i Almedalen. I år återkommer vi och denna gång också med ett seminarium där vi med en politikerpanel skall diskutera den viktiga frågan kring hur man från politikens horisont kan bidra med lösningar som ökar omflyttningen i bostadsmarknaden. Följ oss på vår hemsida så får du mer information om vårt deltagande senare.

 

Mikael Kindbom E-mail:mikael.kindbom@vtf.se
Publicerad 2017-05-18 08:03:46

Sök här!

Senaste numret av JBF

Gratis nyhetsbrev varannan vecka.

Registrera dig här

Utkommer helgfria måndagar, utom i juli.
Din adress används endast för e-post från Järn Bygg Färg.
Du kan avbryta prenumerationen när du vill.