Ledare - Nu tar jag över efter Ulf

Nu är jag på plats på Byggmaterialhandlarna för att ta över som vd efter Ulf som inom kort går i pension. Efter 11 år som mycket framgångsrik ledare och förnyare av förbundet ska han nu lämna över rodret till mig. Det känns både spännande och ansvarsfullt.

Jag kommer närmast från det globala teknikkonsultföretaget WSP där jag arbetat med att utveckla koncept och försäljning av tekniska konsulttjänster mot framför allt kommuner som ska bygga nya stadsdelar. En bit bort från byggmaterialhandeln. Men dessförinnan var jag vd på branschorganisationen Byggmaterialindustrierna i många år så jag känner till er bransch hyfsat bra. Ulf och jag har också träffats många gånger genom åren och samarbetat inom ramen för Byggpall och på senare år även då materialindustrin tog fram en elektronisk standard för hur byggprodukter ska deklareras ur hållbarhetsperspektiv. (Byggvarudeklaration).

Byggmaterialhandlarna har jobbat med viktiga frågor för branschen och jag vill fortsätta och utveckla det arbete organisationen har åstadkommit såsom att nyttja industrins hållbarhetsinformation om produkter i vår egen artikeldatabas. Jag har också som ambition att synliggöra branschen mer genom att tex delta i fler relevanta forum där vi kan påverka för oss viktiga frågor och förstås nyttja sociala medier.

Privat är jag mamma till två (nästan) vuxna män, Elias och Leo, varav den äldsta Elias har flyttat hemifrån och den andra inte är långt ifrån. Ett nytt skede i livet med andra ord som ger mer tid för både mina egna intressen såsom löpning, träning, vandring samt att driva en bokcirkel.

Nu planerar jag en ”roadtrip” inom kort då jag hoppas få träffa flera av er för att höra era synpunkter på utmaningar som ert företag och branschen står inför och vad ni tycker är viktigt att vi på branschorganisationen ska fokusera framöver. närmsta åren.

Hoppas du kommer till årsmötet den 9 mars. Även denna gång kan man välja mellan att delta fysiskt på plats eller som webbmötesdeltagare. Förutom de traditionella frågorna kring verksamheten och ekonomin får vi också ett föredrag av Malin Winbom, VD för Svensk Handel Juridik, vilka nu tagit över rollen som juridiska rådgivare efter Sten Folkesson som gått i pension. Läs mer om årsmötet och anmäl dig på vår hemsida, www.byggmaterialhandlarna.se
Ser fram emot att träffa och lära känna er!

Monica Björk, vd Byggmaterialhandlarna E-mail:monica.bjork@byggmaterialhandlarna.se
Publicerad 2018-02-13 09:08:54

Sök här!

Senaste numret av JBF

Gratis nyhetsbrev varannan vecka.

Registrera dig här

Utkommer helgfria måndagar, utom i juli.
Din adress används endast för e-post från Järn Bygg Färg.
Du kan avbryta prenumerationen när du vill.