I år firar Marbodal 100 år. Jubileumsköket har hämtat inspiration från Swedish Grace och nyklassicismen medan färgskalan är inspirerad av den lokala kalkstenen från Kinnekulle.
Marbodals kök har sedan 1924 tillverkats i Tidaholm och sedan 1996 är Marbodal en del av kökskoncernen Nobia.
I jubileumsköket smälter förr och nu samman med Marbodals köksexpertis. Resultatet är ett tidlöst men samtidigt modernt och flexibelt kök och en central tanke var att hämta inspiration från dåtiden och applicera det på ett samtida kök, skriver köstillverkaren i ett pressmeddelande. Ett exempel är att den tidens kök skulle vara hantverksmässigt byggda och av hög kvalitet i alla aspekter.
Kökets design har hämtat inspiration från 20-talets arkitektur och nyklassicismens mer strama och enhetliga former, som fokuserade mindre på utsmyckningar och ornament.
– På den tiden ville man bygga vackra hus på ett så enhetligt sätt som möjligt, säger Lars Lindström, Lead Designer på kökskoncernen Nobia. Dekoration och detaljer som användes skulle var förfinade, eleganta och sparsmakade. Så har vi tänkt med köket.