Med glasgolv sprids ljuset mellan våningarna och gör mörka, instängda ytor till öppna och ljusa, och glaset är en lösning som passar lika bra för befintliga byggnader som nya, skriver Ryds Glas i ett pressmeddelande.
– Idag är ett glasgolv en kul detalj som suddar ut gränsen mellan våningsplanen, och genom att involvera glasgolv i fastigheten skapar man ett vackert och häftigt intryck – oavsett om det är en restaurang, butik, kontor eller bostad, säger Jörgen Häll, kvalitetsansvarig på Ryds Glas.
Eftersom ett glasgolv ska kombinera design med säkerhet räknar Ryds Glas på varje lösning var för sig. Varje glasgolv dimensioneras efter form, tyngden som kommer finnas på golvet och den resterande byggnadens konstruktion.
– På så sätt garanterar vi ett säkert golv, trots att känslan blir att man går på något osynligt, fortsätter säger Jörgen Häll. När vi monterar glasgolv gör vi det dessutom av laminerat glas där minst tre glasskivor limmas ihop med plastfolie emellan. Det innebär att glaset alltid kommer att sitta kvar i sin konstruktion, även om olyckan skulle vara framme.